Yapması kolay,yemesi olay şeker hamurluk kurabiyeler...




Yapması gerçekten çok kolay, leziz,şeker hamuru ile süslendiğinde yemeye kıyamayacağınız,bereketli süper bir kurabiye tarifi....

Malzemeler;

yarım kilo un
200 gr pudra şekeri
250 gr margarin
2 yumurta
130 gr toz fındık
1 paket vanilya

170-200 derece fırında turbo ayarında 20 dakika sonra hooppp kurabiyeler hazır

Yapılışı;

Bir kap içinde değil, mutfak tezgahında yapmak daha kolay oluyor. İyice temizleyip kuruladıktan sonra başlayalım yapmaya. Un ve pudra şekerini eleyip döküyoruz. Sonra ortasında bir boşluk açıp yanardağ gibi içine diğer tüm malzemeleri koyuyoruz. Başlıyoruz bastıra bastıra yoğurmaya. İlk başta bu malzemeler asla birbirinin içine geçmeyecek asla toplanmayacak gibi geliyor ama pes etmeyin 2 dakika kadar bastıra bastıra yoğurunca toparlanıp beze haline geliyor. Hamuru mutfağı toplayana bir su içine kadar yaklaşık 10- 15 dakika bekletiyoruz.



Hamuru merdane ile açıp kalıplarla şekil veriyor sonra da doğru fırına gönderiyoruz...Tabii tezgaha yapışmaması için çok az undan yardım alıyoruz..Merdanem yok diye üzülenlere alternatif  folyo rulosu merdanem...Baya da kullanışlı oldu.



Hamur çok kalın ya da ince olmamalı. Örnek vermek gerekirse bir kola şişesinin kapağının yarısı kalınlığında olmalı:) En eğlenceli kısmı kalıplar ile şekil vermek. Hani şu oyun hamurları ile oynamak gibi.

Kavanozda uzun süre tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz






Ben bu seferlik şeker hamuru ile süslemedim. İsteyenlere önerim; Hazır aldığınız şeker hamurunu açarken un değil nişasta kullanıyoruz.Kurabiyelere yapıştırmak için de ince bir tabaka baldan yardım alıyoruz.

Afiyet olsun hepimize....

Yorumlar