Gebeleri Anlama Kılavuzu-1

Gebe Kadın İle Nasıl Konuşulmaz? yazısının şuana kadar en çok okunan yazı olması hepimizin aynı dertlerden müzdarip olduğu sonucuna ulaştırdı beni. Bunun üzerine ben de dedim ki madem bizi anlamıyorlar acemi kuzuca bir gebe anlama kılavuzu yazalım ki doğuma kadar azcık rahat edelim. işte ilk maddeler. Eklemek istedikleriniz olursa yorumlarınız ile kılavuza destek olabilirsiniz:)


1- İlk madde baba adaylarına geliyor. Şimdi her ay bu kadının halleri geliyordu ya size hayatı zindan eden. Çorabını neden orda çıkardın, tıraş köpüğünün kapağı neden açık ve dolapta değil, su bardağını neden dünyanın ortasında bırakıyorsun, neden beni bugün aramadından başlayıp "gözünün üzerinde neden kaşın var"a kadar varan ruh hali. İşte onu 1.000 ile katlayın. Bilimsel verilere dayanarak konuşuyor bu acemi kuzu. Birebir doktorumun tarifi. Horman seviyesi o kadar artıyor ki artık kulaklarımızdan kızgın küçük kadınlar çıkıp dişlerini etlerinize geçirmek için sabırsızlanıyor. Bu durumda siz  ne yapacaksınız? İşte birinci ipucu burda. Bir evliya sabrı gösterip gülümseyecek, cevap vermeyecek, özür dileyecek, çiçek alacak, ayaklarımıza masaj yapacak ve bizi ne kadar sevdiğinizi söyleyeceksiniz.

2- İkinci madde genel aile fertlerine ve yakın arkadaşlara gelsin. Yakınınızdaki gebe dünyanın en pozitif, en kaderci insanı da olsa korkuyor ve çok endişeli. Doğumdu, ağrıydı,sancıydıdan önce bebeğinin sağlığı için endişeli. Parmakları oluştu mu, tam olarak 5 tane mi, gözü var mı, kalbi iyi mi, zekası ile ilgili her şey yolunda mı... ve milyonlarca kafasında deli sorular... Ama tabii hiç birini size açamyor. Neden? Çünkü? Ay saçmalama o nasıl söz? Deme öyle şeyler?...vb sanki endişesi değil de tövbe temenniymiş gibi suçlayıcı ve abartılı nidalarınız içimizdeki canavarı dışarı çıkıyor ve bir sonraki maddeyi tetikliyor.Buyrun 3. madde;

3- İyi bir anne olamayacak mıyım? Evet işte bu soru. Neden olacak mıyım değil de olamayacak mıyım diye sorarsanız işte genel gebe psikolojisi. Hayatında ilk defa anne olacak gebe kadın bilmez ki annelerin hepsi iyidir ve tüm çocuklar annelerine tapar. Doğru beslenecek mi, iyi bir insan olacak mı, ya yanlış bir şey yaparsam..vb. İçten içe bir seri katil, ailesinden nefret eden, açlıktan ve bakımsızlıktan sürünmekte olan bir çocuktan korkar. Bu yüzden sık sık kendisine ne kadar iyi olduğu ve çocuğuna en iyi şekilde bakacağı, büyüteceği ve yetiştireceği hatırlatılmalı.

4- Gebelerin omurilikleri yer değiştirir. Bebek tüm organları kendine yer açabilmek için itiştirir. Gebenin beli ağrır, ağarlaşır sağdan sola zor döner. Her yatakta dönüşünde uyanır. Uykusunu da alamaz üstelik. Bu hareketleri size sevimli hayvanları(penguen vb), büyük taşıma araçlarını (vapur vb) hatırlatabilir. Ama gebe kendini hala düğününde gibi hissetmek ister. İşte bu yüzden benzetme yapmaktan çekinin. Yoksa küçük horman kadınları kulaklardan çıkıp sizi dişlemeye başlayabilir.

5-Gebenin çok sık tuvalete gitmesi gerekir. Üstelik bu istek aniden gelebilir. Çünkü mesanenin üzerindeki yük çok olduğundan az bir dolulukta bile işkenceye dönen sıkışmalara yol açabilir. Gebe her tuvaleti beğenmez, beğenmemelidir de. Mikroba çok açık bir haldedir ve alacağı herhangi bir mikop normal insana göre hayat kalitesini daha çok düşürür. İşte tüm bu sebeplerden dışarı çıkıldığında yanındaki kişi en az hamile kadar bu konuya özen göstermelidir.Radarlarını açık tutup çevredeki uygun tuvaletleri kontrol altında tutmalıdır. Bu sıkışmalar sık sık gece de başa gelebilir ve gebenin bundan şikayet etme hakkı her zaman vardır.

Devam Edecek...

Yorumlar